Bli medlem!

250:- per år
betala in till bg 323-6908

Medlemsrabatter:
10% Wulkans Bobutik
15% inramningar Stadins glas
10% Gilla Kreativ

Hitta hit

Enter galleria, plan 2
Tel: 076-814 54 78
bodenkonstgillet@gmail.com

Besök vår Instagram!

Tove Jacobsson och Elin-Alexandra Sundström 9/9 - 1/10

gränsland

Gränsland av Tove Jacobsson

Arvet

Arvet av Elin-Alexandra Sundström

Vi inleder höstsäsongen med en utställning med två lokala konstnärer.

Elin-Alexandra Sundström från Gammelstad arbetar främst med utsmyckningsuppdrag. Inför utställningen på Bodens konstgille kommer hon att utforska sitt arv. Det själsliga och praktiska som klamrar sig kvar i allt hon gör.

Tove Jacobsson är född 1982. Uppväxt, boende och verksam i Boden. Under två år studerade hon konsthantverk samt bild och grafisk form vid Nyckelviksskolan i Stockholm. I sin utställning »Gränsland« visar hon främst målningar i akryl, men även några träskulpturer.

Gränsland
»Jag har alltid arbetat intuitivt när jag målar, men ganska tidigt kunde jag skönja ett mönster. Skymning, kvällning och tussmörker. Man sätter sig ned ett slag, hinner ikapp. Det norrbottniska landskapet och älven är återkommande motiv i mina målningar. Där finns ett slags möte mellan det inre och det yttre rummet, och på samma sätt som kropp och själ hänger ihop påverkas vi även av vår omgivning. Målningarna är ett slags sammansmältning av omgivningen och det som pågår i våra liv, i relationer, i familjen. Jag har delvis utgått från familjefotoalbum. Vardagliga situationer fyllda av stämningar, något outtalat, som står i kontrast till den frihet som naturen symboliserar för mig. Samtidigt är det en undflyende stämning; försöker jag sätta ord på den slinker den mig ur händerna. Natur, skymning och relationer. Kärlek och längtan. Vemod och frihet. I utställningen har jag även tagit med några träskulpturer, något som är nytt för mig. Även där återkommer teman som föräldraskap, stillhet och längtan.«

Affisch