Bli medlem!

250:- per år
betala in till bg 323-6908

Medlemsrabatter:
10% Wulkans Bobutik
15% inramningar Stadins glas
10% Gilla Kreativ

Hitta hit

Enter galleria, plan 2
Tel: 076-814 54 78
bodenkonstgillet@gmail.com

Besök vår Instagram!

Tomas Sigfrinius 18 mars - 9 april

Måleri

borstarWeb

Borstar, olja på duk

Tomas Sigfrinius är född 1978 och kommer från Sävast, utanför Boden. Han bor numera i Stockholm. Tomas är självlärd inom måleri och började måla för tre år sedan. Så här säger han själv om det:
– Jag har alltid varit intresserad av konst, litteratur och musik, men att jag skulle skapa något själv har aldrig varit självklart. Jag har nog alltid varit lite rädd för det. Nu när jag väl började kändes det självklart på något vis och ibland undrar jag varför jag inte började tidigare.

Tomas har tidigare ställt ut på Liljevalchs vårsalong i Stockholm och på Vargåkra gård på Österlen.

– När min första målning var färdig ville jag visa den, men jag hade ingen aning om hur det skulle gå till. Jag hade bara suttit hemma och målat, utan att berätta det för någon. Jag hade varit på Liljevalchs Vårsalong, men tänkte nog att där ställde bara riktiga konstnärer ut. Jag skickade in i alla fall och kom med.

Tomas sysslar än så länge bara med måleri, han målar färgstark och detaljrikt. Han målar med olja och i en realistisk stil. Här visar han tolv målningar som målats under ungefär ett år.

– I första hand vill jag få till en god komposition. Jag är intresserad av att skapa en stämning och en känsla. Ju mer jag målar, desto mer upptäcker jag hur mycket jag älskar det. Varje målning är ett steg in i den nästkommande målningen. Exakt var jag är på väg i mitt måleri är svårt att svara på.

Vernissage lördag 18 mars kl 12-14. Kl 12.30 presenteras konstnären.
Välkommen!

TomasSigfriniusAffisch

Instagram: sigfrinius
#tomassigfrinius
tomassigfrinius.se