Bli medlem!

250:- per år
betala in till bg 323-6908

Medlemsrabatter:
10% Wulkans Bobutik
15% inramningar Stadins glas
10% Gilla Kreativ

Hitta hit

Enter galleria, plan 2
Tel: 076-814 54 78
bodenkonstgillet@gmail.com

Besök vår Instagram!

Mats Wikström 9 - 24 november

Träobjekt med konstnärliga och litterära tillägg

Träpojken av Mats Wikström

Träpojken

Mats Wikström, Gammelstad

I början av Mats Wikströms brokiga konstnärliga bana intresserade han sig bland annat för skogen och dess beståndsdelar; exempelvis barr och kvistar som avmålades, fotograferades och lades ut i installationer. På denna utställning visar Mats några av dessa tidiga verk från början av 90-talet. Åren har gått och Mats konstnärskap har sedan dess i stor utsträckning präglats av ironiska betraktelser över tiden och konsten.
– Jag har känt mig drabbad av en ironi-sjuka och ibland sett på mig själv mer som en ironiker än en konstnär, säger Mats.
– Men det har gått över nu, jag är botad. Jag vill att budskapet ska finnas i formen och materialet.
Därför har Mats i denna utställning åter tagit hjälp av naturen själv; kvistar, stubbar samt ett och annat barr utgör tillsammans med Mats konstnärliga och litterära tillägg, själva essensen av denna utställning på Bodens konstgille.

Väl mött till en upplevelse av form, material och känslan av att utbildning och erfarenhet kanske inte är så viktigt i alla fall.
– Det finns ju redan nästan färdiga objekt att hämta i sitt närområde, i alla fall om man bor bredvid en skog, säger Mats och borstar av sig lite av skogens fnas.

Benke Lindgren, Stormyrheden

Vernissage lördag 9 november kl. 12.00-14.00
Konstnären presenteras kl. 12.30

Välkommen!

Mats Wikström affisch

Det litterära tillägget

vitt