Bli medlem!

250:- per år
betala in till bg 323-6908

Medlemsrabatter:
10% Wulkans Bobutik
15% inramningar Stadins glas
10% Gilla Kreativ

Hitta hit

Enter galleria, plan 2
Tel: 076-814 54 78
bodenkonstgillet@gmail.com

Besök vår Instagram!

Lennart Holmbom 10 - 23 december

Måleri

Hamnholmen Lennart Holmbom

Hamnholmen

”Jag växte upp i Jokkmokk under det optimistiska 1950 -talet i skuggan av kalla kriget, far var vattenrallare, mor hemmafru, två äldre systrar, liten villa, sommarstuga, ny bil, motorbåt med en 16 hkr West Bend och bra fiskevatten.
Naturvetenskapligt gymnasium Malmberget, gruvarbetarstrejken och -68 rörelsen präglade samhällsklimatet. Efter rekryten som telefonist i flygvapnets tjänst i ett hemligt fort i Boden och
efter många tillfälliga jobb valde jag att söka till Sunderby konstskola där jag började 1973.
Trots ständig politisering av all verksamhet på skolan, på gott och ont så var det en fantastisk och omvälvande tid. Konstpedagog blev mitt yrke efter tre års studier. Kättingkarl i flottningen under sommarmånaderna.
Sedan verksam som konstpedagog på halvtid i Boden 1976-87 samtidigt som jag etablerade mig som bildkonstnär. När jag och Inger fick vår son Frej 1987 så bosatte vi oss i Luleå och jag arbetar sedan dess heltid med mitt eget skapande, främst måleri men även många offentliga arbeten tex. Barnhuset på Sunderby sjukhus och ibland spännande experimentella projekt.
2008 -10 arbetade jag i samarbete med fotograf Ulf B Jonsson med projektet:  ”Järnet och stades ljus”.  Slutresultatet visades på Kulturens Hus, Konsthallen, i Luleå okt. 2010. Vi slog publikrekord : nära 10.000 såg vårt arbete. Det senaste året har jag arbetat med många mindre beställningsjobb, utställning i samband med LTU:s 40-årsjubileum och med denna utställning.

Målet i mitt skapande är att varje enskilt konstverk skall bära ett personligt uttryck, innerligt och mångtydigt utan att snegla på ”samtida” trender eller ekonomisk spekulation.”

Vernissage lördag 10 december, kl. 12.00. Kl. 13.00 berättar konstnären om sin utställning.

Lennart Holmbom affisch

Lennart Holmbom cv

www.lennartholmbom.se