Bli medlem!

250:- per år
betala in till bg 323-6908

Medlemsrabatter:
10% Wulkans Bobutik
15% inramningar Stadins glas
10% Gilla Kreativ

Hitta hit

Enter galleria, plan 2
Tel: 076-814 54 78
bodenkonstgillet@gmail.com

Besök vår Instagram!

Jennie McMillen 8-23 december

I gränslandet

Bostadsområde

Bostadsområde

I sitt konstnärskap arbetar Jennie McMillen med att bygga en plats i bilder och i tredimensionella arbeten, där hon tänker sig att civilisationen står i en konflikt med naturen. Människan bygger och försöker få naturen underordnad men den försvarar sig, biter ifrån och tränger sig på.

Jennie McMillen broderar med svart sytråd på vitt tyg, försöker kontrollera linjer, ytor och berättelser. Hon bygger ofta upp bilderna i symmetrier och intresserar sig för det som händer när bildelement upprepar sig åt motsatta håll.

I sina bilder letar hon efter ett fiktivt system genom att montera ner omvärlden, ta den i egna händer och leka med den och slutligen bygga upp verkligheten igen, utifrån egna utgångspunkter och regler.

Återkommande i bilderna är människan, rovdjur, domesticerade djur, fortskaffningsmedel, hus, berg, vatten, träd och annan växtlighet. De tredimensionella arbetena är en slags modeller över platser och byggnader i staden, delvis med utgångspunkt i sakliga arkitektoniska modeller.

Jennie McMillen är uppvuxen i Luleå och bor nu i Uppsala. År 2010 avlade masterexamen i Textilkonst vid Högskolan för Design och Konsthantverk, HDK, i Göteborg. ”I Gränslandet” är Jennie McMillens andra separatutställning.

www.jenniemcmillen.com

Jennie McMillen affisch

Jennie McMillen cv