Bli medlem!

250:- per år
betala in till bg 323-6908

Medlemsrabatter:
10% Wulkans Bobutik
15% inramningar Stadins glas
10% Gilla Kreativ

Hitta hit

Enter galleria, plan 2
Tel: 076-814 54 78
bodenkonstgillet@gmail.com

Besök vår Instagram!

Britta Marakatt-Labba 19 oktober - 3 november

Broderi

Blå cirkel. Broderi Britta Marakatt-Labba

Blå cirkel

Britta Marakatt-Labba broderar med tunna garner i ull, lin och silke på linne, ofta i kombination med screentryck och collage. Motiven till hennes särpräglade och poetiska arbeten har ofta sitt ursprung i den samiska kulturen. I episka skildringar rör hon sig fritt mellan nutid och dåtid, blandar minnen, tradition och samisk mytologi med dagens moderna vardagsliv.

Britta Marakatt-Labbas produktion spänner över mer än tre decennier och omfattar framför allt textila bildverk men också grafik, bokillustrationer, scenografi och kostymer för film och teater. Hon har utfört en rad offentliga arbeten bl.a.  det 40 cm höga och hela 24 meter långa broderi som skildrar det samiska folkets historia, med rajden som ett centralt motiv. Verket tog nära fyra år att färdigställa. Det utfördes på uppdrag av norska Statens utsmykkingsfond/KORO för den stora aulan på universitetet i Tromsö och installerades 2007.

Britta Marakatt-Labba bor och arbetar i Övre Soppero. Hon har deltagit i ett flertal separatutställningar och grupputställningar i Sverige och internationellt, bland annat i Norge, Danmark, Island, Kanada, Kina, Japan, Ryssland, Polen och Kuba. Hon är representerad i norska, svenska och finska offentliga samlingar och har mottagit flera kulturpriser och utmärkelser.

Vernissage lördag 19 oktober kl. 12-14. Konstnären presenteras kl. 12.30.

Välkommen!

Britta Marakatt-Labba affisch

Britta Marakatt-Labba CV

Britta Marakatt-Labbas hemsida