Bli medlem!

250:- per år
betala in till bg 323-6908

Medlemsrabatter:
10% Wulkans Bobutik
15% inramningar Stadins glas
10% Gilla Kreativ

Hitta hit

Enter galleria, plan 2
Tel: 076-814 54 78
bodenkonstgillet@gmail.com

Besök vår Instagram!

Annika Persson-Åkeblom 29/8 - 19/9

Vernissage lördag 29 augusti kl 12:00-15:00

Konstnärssamtal kl 12:30

 

”Utställningen är en hyllning till dåtiden inte för att glorifiera eller försköna varken dåtiden eller nutiden utan för att hitta spår till varför vi har det som vi har det idag, hitta spår och speglingar. Den är även en symbol för vårt gemensamma arv, sparsamhet, hårt arbete och kreativiteten. Behövde man tex. ett verktyg så tillverkade man det själv.
Jag har arbetat med att spegla mig i det gamla, inte enbart i gamla fotografier som jag har valt att brodera utan även i gamla material och verktyg som jag skapat olika skulpturer av.

Jag har under årens lopp främst arbetat med keramiska och textila material på många olika sätt såsom broderat fritt, broderat efter fotografier, skulpterat i lera, kombinerat lera och textila material. Har även experimenterar med att förvandla gamla rostiga material, videoband, vävskedar till något helt annat än det var tänkt till från början.
Mitt mål med mitt konstnärskap är att hitta olika spännande former, mönster och mänskliga företeelser i vardagen som stimulerar skapandet till att transformeras vidare till konstverk av olika material.

Jag har gått två år på Konstlinjen vid Sunderby Folkhögskola och arbetar i egen ateljé på Kronan H5 samt i KKV:s lokaler.”

– Annika Persson-Åkeblom

 

Välkommen!