Bli medlem!

250:- per år
betala in till bg 323-6908

Medlemsrabatter:
10% Wulkans Bobutik
15% inramningar Stadins glas
10% Gilla Kreativ

Hitta hit

Enter galleria, plan 2
Tel: 076-814 54 78
bodenkonstgillet@gmail.com

Besök vår Instagram!

Anna Almqvist 13 februari - 6 mars

Akvareller

Anna Almqvist 26 oktober 2015

26 oktober 2015

I mitt konstnärskap berättar jag om mig själv, för mig själv. Bilderna är som blad i en dagbok. Därför har mina målningar inga vanliga titlar, bara dateringar.

När mina barn var små handlade bilderna om att vara mamma och om att vara barn. När barnen blev litet större målade jag mig själv som en kvinnogestalt, med överdimensionerad kropp, stora händer och litet huvud. Det var mitt stående motiv i nästan tio år.

I mitten av 2000-talet blev den stora kvinnokroppen reducerad till inre organ, som jag vävde ihop med växtlighet. Därifrån vandrade jag djupare och djupare in i grönskan och befinner mig nu i en värld av fantasiblommor, organiska former och tät skog, som ni kan se i de senaste bilderna. De organiska formerna representerar det svaga och skadade i mitt liv. Växterna står för helande och för den kraft jag har i mig själv att läka mina sår. Måleriet är en fristad för mig, där jag timme efter timme kan tänka alla mina tankar till slut.

Min teknik är lager på lager av akvarellfärg och lasering med tunn färg eller bara vatten. Jag använder också prickteknik. Eftersom jag ofta får frågan, har jag räknat ut att det tar mig ungefär två timmar att måla en kvadratdecimeter. Det är litet av tjusningen. Jag vill inte jobba fort.

I den här utställningen på Bodens konstgille vill jag visa mina senaste bilder från 2012 fram till nu. Mycket har varit grönt och slingrigt de senaste åren. Fantasiväxter och organiska former har dominerat, riktigt stora målningar i kontrast mot riktigt små. 2012 till 2014 målade jag utan att ha någon utställning framför mig, i lugn och ro. Det mesta blev grönt och riktigt snårigt under de åren. Idétorka kom med 2015 och några stora bilder blev kraftprov från den våren. De elliptiska och runda formaten är lustfyllda experiment från hösten 2015, när glädjen i måleriet kom tillbaka.

Vernissage lördag 13 februari kl 12-14
Konstnären presenteras kl 12.30

Välkommen!

Anna Almqvist cv

Anna Almqvist affisch