Bli medlem!

250:- per år
betala in till bg 323-6908

Medlemsrabatter:
10% Wulkans Bobutik
15% inramningar Stadins glas
10% Gilla Kreativ

Hitta hit

Enter galleria, plan 2
Tel: 076-814 54 78
bodenkonstgillet@gmail.com

Besök vår Instagram!

Eva Hagström 27/10 - 11/11

Textil-Tid-Text-Trä-Tråd-Trassel-Titan-Timmar-Tankar-Trianglar
Vid iskanten, detalj

Vid iskanten, detalj

Eva Hagström är född och uppvuxen i Malmberget, numera bosatt i Siknäs där hon har sin ateljé. Sedan examen vid Konstfack 1984 har hon varit konstnär på heltid.

Textil, trä och metall är de material Eva Hagström arbetar mest med. Det kan vara stora textilier till offentliga lokaler och kyrklig textil på beställning. Vävarna är dels berättande bildvävar med mycket färg och detaljer eller stora knutiga ripsvävar av glänsande lin med inslag av tjocka sisalsnören med grov och skrovlig struktur. Återbruk av bomullstrasor i nya former förekommer ofta i hennes konst.

Eva Hagström har även designat en serie bruksföremål i trä i samarbete med en snickare och en serie smycken i titan och silver i samarbete med en guldsmed.

Inspirationen hämtas från livet i en liten by vid Norrbottenskusten, årstiderna (främst vintern) och deras växlingar. Men även naturfolkens hantverk och deras självklara sätt att kombinera form, färg och funktion i bruksföremål inspirerar i den egna konstutövningen. Musik, litteratur, poesi och ord blir till bilder och mönster.

I utställningen på Bodens konstgille ger Eva Hagström en inblick i sin vardag i ateljén med tillverkning av konsthantverk, skissande av kyrkliga vävnader och vävande av dagboksbildväv. Kanske kan man ana ateljéns närhet till Bottenvikens nordligaste hamn och dess utsikt över ett nyckfullt, oftast blått, och ständigt föränderligt hav?

Textila dagboksbilder, tidningspapperscollage, träbruksföremål i nyaste mönstret ”Hav” och titansmycken med havets blåa skiftningar ingår i utställningen.

Eva Hagströms cv

Eva Hagströms affisch

www.eva-hagstrom.nu