Bli medlem!

250:- per år
betala in till bg 323-6908

Medlemsrabatter:
10% Wulkans Bobutik
15% inramningar Stadins glas
10% Gilla Kreativ

Hitta hit

Enter galleria, plan 2
Tel: 076-814 54 78
bodenkonstgillet@gmail.com

Besök vår Instagram!

Cecilia Enberg 26 april - 18 maj

Bieber's face patchwork quilt

Bieber’s face patchwork quilt

Cecilia Enberg är född i Boden och ställde senast ut hos Bodens konstgille 2005.

Under sina år som konstnär har hon arbetat med många olika tekniker och material; grafik, foto, konstsömnad, teckning och så vidare.  I denna utställning är de alla representerade.

– I mitt arbete intresserar jag mig för att se sakers samband. Mönster fascinerar mig och jag tycker att det finns likheter mellan återkommande händelser i människors liv och dekorativa objekt. Nu använder jag mig av mönster från det textila hantverket och traditionellt handarbete. I USA kom traditionen att tillverka lapptäcken med kolonisatörerna från England under 1700-talet. Lapptäcken ingår i den romantiska bilden kring myten hur de amerikanska pionjärerna vann vilda Västern.

De senaste åren har Cecilia Enberg i två olika omgångar haft ett tre månaders vistelsestipendium på konstnärskollektivet Flux Factory i New York som under hösten 2012 avslutades med en utställning i organisationens galleri. Under 2013 arbetade hon även med gruppen Raketa som är ett tvärvetenskapligt projekt med konsten som utgångspunkt och verktyg.
År 2011 belönades Cecilia med Rubus Arcticus, Norrbottens läns landstings kulturstipendium.

Vernissage lördag 26 april kl 12.00-14.00. Konstnären presenteras kl 12.30.

Välkommen!

Cecilia Enberg cv

Cecilia Enberg affisch